Bjørnesafari i Vartius, Finland

Sommertur

Tur nr 1 - 14.-16. juli 2015 

Tur nr 2 - 4.-6. august 2015

bjornbjorn2

 

 

Kort dag til dag program Opplev brunbjørnene i ingenmannsland mellom Finland og Russland med en naturkyndig reiseleder. Det er sjelden at mennesker kommer i nærheten av bjørnene da de er sky av natur. Ved Wild Brown Bear Lodge, nær den russiske grensen, har bjørnene blitt vant til å bli foret tett på kamuflerede skjul. Og det er her, på sikker avstand, at vi kommer meget tett på bjørnenes nattlige aktiviteter når vi overnatter i skjulene.

 

Destination: Finland - Vartius

Fly: Med Flybe direkte Helsinki - Kajaani T/R

Helsinki-Kajaani 12.25-13.45

Kajaani-Helsinki 18.55-20.10

Det er desverre ikke mulig med enkeltrom  i lodgen

 

 

Inkludert i prisen: Fly Helsinki-Kajaani t/r inkl. skatter og avgifter

2 netter Wild Brown Bear Lodge 2 x frokost, 3 x lunsj og 2 x kveldsmat,  Guidet kano & vandretur

1 ettermiddag, aften og natt i ”hides”, inkl. medbragt mat.

 

Prisen inkluderer ikke: Oslo/Torp - Helsinki T/R, Andre måltider, drikkevarer og forsikringer

Det kan bli mulig å få 2 netter ute i skogen blandt bjørnene om ønskelig - dette jobber vi med.

 

Dag 1: Helsinki-Kajaani – Kano og vandring Avgang med fly fra Helsinki til Kajaan. Transfer fra Kajaani Lufthavn til Vartius hvor Wild Brown Bear Lodge Hotel ligger. Innkvartering i lodgen/hotellet og deretter drar vi på kanotur. Skogens flora og fauna er fantastisk, især her om sensommeren hvor fargerne skifter. Vi padler på elver og sjøer, hvor naturen på sitt vakreste viser seg frem. Vi går i land og nyter naturen og den medbragte maten ved bålet.

Senere på eftermiddagen er det mulighet for at oppleve naturen på en vandretur i området ved lodgen. De lokale guider og personalet er behjelpelige med forslag. Kveldsmat og overnatning på Wild Brown Bear Lodge.

Dag 2: Dag fri – ettermiddag går vi til skjulene  Morgen og formiddagen på egen hånd. Lodgen har finsk sauna, som man kan bruke fritt. Om ettermiddagen går vi til skjulene. Bare 5-700 meter fra lodgen ligger flere skjul nær vannhuller i skogens lysninger, og her har man opprettet forplasser til bjørnene og har også hyppige besøk av ulv, rødrev og mange fuglearter. Skjulene ligger 5-30 meter fra forplasserne. 

Dyrene har blitt foret i ca. 10 år, og det er derfor ikke uvanlig og se flere dyr på samme tid. Fra det komfortable skjul er man garanteret storslåtte opplevelser. Skjulet er innredet med gode stoler, feltsenger, puter og soveposer. Rovdyrene er særligt aktive om natten. Bjørnene kommer ut av skogen for å spise, og kanskje ser vi dem ta en hvil i nærheten av skjulene. Vi tilbringer den lyse sommernatten her. Lyset på denne tid av året gjør det mulig å ha et fint utsyn til forplassene det meste av natten.

Dag 3: Sove lenge og hjemreise Formiddag fri. Om eftermiddagen drar vi  med buss til Kajaani og flyr til Helsinki

 

Hvis du ikke så Kari Toft og ut i naturen hvor hun var på bjørnesafari, kan du se den her.

http://www.nrk.no/video/PS*162168

http://www.nrk.no/ho/kari-toft-i-naerkontakt-med-bjorn-1.11781913

 

Helsinki - tips til flybilletter og what-to-do i Helsinki:

SAS, FINNAIR og Norwegian går Oslo – Helsinki, men ikke tidlig nok til å rekke flyet nordover og heller ikke så sent at det går i andre enden.Det betyr at man må ha en overnatting i Helsinki i hver ende. Er man rask til å bestille så er det foreløpig rimelige flyreiser. Oppmøte og avslutning i Helsinki skyldes begrensningene på maks 2 overnattinger.

http://www.tasteofsundays.com/blog/guide-helsinki-one-day

Traveldesign bistår gjerne  med booking og hotel. Kanskje også tips til hva man burde få med seg i Helsinki. To flotte opplevelser på samme tur!

Dette blir en kjempespennende tur og annerledes opplevelse.

Egenandel for turen 3000,-

Fly Oslo/Helsinki og overnatting kommer i tillegg.

 

Ansvarlig for turen:Ann Kristin Fon

 

Påmelding stengt

Vi bekrefter turen umiddelbart etter fristens utløp slik at dere kan booke fly og hotell.

 

Med forbehold om kansellering ved få påmeldte. Loddtrekning blir foretatt etter påmeldingsfristens utløp ved for mange påmeldte.