11 dagers rundreise på Cuba med norsk reiseleder

Vinter 2016

Tur nr 1 - avreise 25. januar
Tur nr 2 - avreise 15. februar

 

 cuba

 

Reis til Cuba med norsk reiseleder: Opplev Cuba og se alle høydepunktene. Ta med på vår fantastiske 11 dages rundreise til Cuba. Vi opplever hovedstaden Havana - naturskjønne Viñales - Santa Clara med Che Guevara- arkitektoniske Cienfuegos - koloniale Trinidad - paradis stranden i Varadero. Og mye mer. All inclusive i både Trinidad og Varadero. 

I Cuba bruker man uttrykket BBB (Bueno, Bonito, Barato) om ting som er gode, vakre og billige. Det er nøyaktig det Svane Rejser har skapt med denne unike rundreise som er en blanding av opplevelser og avslapning ved fantastiske strender. Etter en reise til Cuba forstår man hvorfor Christoffer Columbus kaldte Cuba for “det vakreste land mennesket har sett”.

DAG        STED     OVERNATtING      

1                      Oslo

1   -  5           Havana        Hotel Nacional ***** 

5  -  8           Trinidad           Hotel Brisas****          

8 - 10          Varadero          Hotel Tuxpan ****       

11              Oslo

Priser:

Fly og visum: 6490 danske kroner

Landarrangement i Cuba:1290 USD pr. person

Sum NOK 18310 pr person (Valutakurser 18. mars)

Eventuelt tillegg for Enkeltrom 225 USD (NOK 1859 pr 18. mars)

 

Prisen INKLUDERER:

Fly tur/retur Oslo– Havana med KLM

Forplejning på den oversjøiske flytur

Alle flyskatter og avgifter

Al transport, utflugter og entréer jf. program

9 netter i delt dobbeltrom på bedre turistklassehoteller

Forplejning i henhold til program

Bidrag til Reisegarantifonden

Norsk reiseleder (ved 20 påmeldte) og lokale guider

Visum til Cuba

Prisen inkluderer ikke:

Sykdomsavbestillingsforsikring

Booking gebyr (dkk. 65,-)

Rejseforsikring

Drikkevarer og Tips (beregn ca. ddk. 350,-)

Obligatorisk EU-Produktansvarsforsikring (dkk. 32,-)

Avreiseskatt (25 CUC skal betales lokalt i Havana lufthavn)

FORLENGELSE / ENDRINGER:

Reisen selges som en hel “pakke” og ved endringer, vil der ikke være mulighet for refundering af de deler av pakken, som ikke benyttes. Individuell hjemreise kan arrangeres, såfremt der er plas på flyene, og mod et tillegg. Forlengelse skal bestilles senest 60 dage før afreise. Endelig pris på forlengelsen garanteres først ved bekreftelse af fly og hotel.

DELTAGERANTAL:

Reisen gjennemføres ved min. 20 og maks. 35 deltagere.

BETALING:

Depositum dkk. 3.500,- og restbeløb indbetales 4 uger før afreise eller i henhold til bekreftelse.

MEDLEM Av:

Danske Reisegarantifonden reg. nr. 1156, .

DAG 1 | Norge|

Ankomst til Havana

Vi reiser til Cuba med KLM via Amsterdam. Ved ankomst til Havana flyplass er der sørget for privat transport til vårt godt beliggende hotell i Havana, hvor vi skal bo de neste 4 netter. Velkomstmiddag er inkludert.

Overnatting i Havana på 5 stjerners hotell med frokost.

Dag 2 | havana |

Byrundtur i Havana

Etter frokosten på hotellet brukes dagen på en byrundtur i det gamle Havana. Vi besøker Parque Central, Capitolio, og de fire viktigste plasser: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza de S. Francizco og Plaza Vieja.

Der vil også være mulighet for å stoppe for å ta bilder ved noen av de mest betydningsfulle steder som f.eks. ”Revolusjonsplassen” og ”Colon kirkegården”. Etter lunsj på Restaurant La Mina er der guidet tur gjennom revolusjonsmuseet.

Denne dag arrangerer vi også salsaundervisning.

Denne dag er lunsj og Middag inkludert. Overnatting i Havana på 5 stjerners hotell med frokost.

Dag 3 | havana |

Hemingway

Vi begynder Hemingway-dagen med å kjøre til Hemingway-museet og ser hans landsted La Vigia, som var Hemingways hjem i en årrekke. Huset er gitt i gave til den cubanske stat og står nesten som Hemingway forlot det. Deretter går turen til fiskerlandsbyen Cojimar, hvor Hemingways yacht, Pilar, ligger. Her tar vi en spasertur til den gamle marina. Etter lunsj på Terrazas de Cojimar (hvor Hemingway skal ha skrevet ”Den gamle mann og havet”). Så kjører vi tilbake til den gamle bydelen i Havana for å besøke baren hvor Hemingway pleide å drikke sin Daiquiri, Restaurant Floridita (valgfritt), og videre til Bodeguia del Medio, hvor han pleide å drikke sin Mojito (også valgfritt). Retur til hotellet.

Lunsj er inkludert (med 1 drikke). Middag er inkludert.

Overnatting i Havana på 5 stjerners hotell med frokost.

Dag 4 | havana |

Utflukt til den vakre Viñales dal

I dag er det dagstur til Viñales, som ligger I Pinar del Rio provinsen ca. 140 km vest for Havana. Dette er området hvor den beste tobakken i verden dyrkes.

Først går turen innom byen Pinar del Rio, før utflukten fortsetter til dalføret Viñales. Dette området er det eldste geografisk dannede området på Cuba, og er et unikt syn. Her er det stopp på et utkikkspunkt over Viñales dalen, og på El Mural de la Prehistoia – et stort maleri på fjellveggen som beskriver menneskets utvikling. Deretter går turen videre til grotten La Cueva del Indio, hvor man gå inni grotten inntil man møter en underjordisk elv. Her blir man transportert med båt til en annen del av gruven, hvor det er åpning ut av hulen. Klippeformasjonene er veldig overveldende. Det er lunsj på Mural de la Prehistoia Restaurant, hvor en drikkevare er inkludert. Deretter har man litt tid på egen hand, før turen går tilbake til Havana.

Lunsj er inkludert i dag (med 1 drikke). Overnatting i Havana på 5 stjerners hotell med frokost. 

Dag 5 | havana - cienfuegos  - Trinidad

Gjennom det Cubanske landskap

I dag tar vi farvel med den sjarmerende Havana og kjører mot Cienfuegos. Frokost på hotellet. Avreise til byen Trinidad. På veien dit skal vi besøke Guama – Parque Montmar. Guama ligger midt i Montemar Nasjonalpark. I La Boca er det mulighet for å besøke en krokodillefarm, hvor tusenvis av disse forhistoriske dyrene oppdrettes.  Deretter er det båttur over Laguna del Tesoro (skattelagunen). På den andre siden er en kopi av en indianerby, som den så ut den gang Christopher Columbus ankom øya i 1492. Det finnes ingen indianere der, men skulpturer viser de forskjellige daglige aktivitetene indianerne gjorde, samt hvordan husene deres så ut. Lunsj spises på den lokale restauranten, og 1 drikke er inkludert i dag også. Etter lunsj går turen videre til Cienfuegos. Det er en by-rundtur i byen Cienfuegos, som er den eneste koloniale byen grunnlagt av de franske kolonistene I 1819, og som også kalles the Perl of the South. Besøk også Prado Promenade, Jose Mart I Central Park og Terry Theatre, for å nevne noen av de interessante stedene i byen. Kjøreturen fortsetter mot Trinidad hvor det er innsjekk på hotellet

Lunsj (med 1 drikke) og middag er inkluderet. Overnatting på 4 stjerners hotell i Trinidad på 3+ hotel (All inclusive).

Dag 6 | trinidad|

Byrundtur og sukkermøllernes dal

Dagen starter med en byrundtur i den smukke koloniale by Cienfuegos (ca. 150.000 indbyggere). Byen regnes for én av landets smukkeste med sin markante arkitektoniske stil og plassering ved en stor bukt ud til Det Karibiske Hav. Byrundturen tar oss forbid

Cienfuegos’ gamle bydel, som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Turen fortsetter deretter til Trinidad som er utrolig sjarmerende med brostensbelagte gater mellom de maurisk inspirerte hus med røde teglsten og kulørte gitre for vinduene. Byen betegnes som en af verdens best bevarte koloniale byer. Det var herfra Hernan Cortés seilte, da han skulle til Mexico og erobre. Etter ankomsten til Trinidad kjører vi videre ut til Sukkermøllenes dal, hvor vi besøker møllen Manaca Iznaga. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før en historisk byrundtur i Trinidad, som tar oss til Plaza Mayor med besøk på Casa de la Trova og La Canchachara, hvor der er mulighet for å få en lokal drink og se de lokales kunst.

Vi ankommer deretter hotellet og resten af dagen er fri til egne opplevelser.

Lunsj er inkludert. Overnatting på 3+ hotel i Trinidad (All inklusive)

Dag 7 | TRINIDAD 

Tid på egen hånd

Denne dag er der ingen program.

Overnatting på 3+ hotel i Trinidad (All inklusive)

Dag 8 | TRINIDAD – VaRADERO

Gennem landskabet til Varadero stranden

I dag er det tid til å komme videre. til den fantastiske Varadero Strand. Her kan vi nyte noen avslappende dager ved vannet.

Varadero

Cuba har noen av Karibiens beste strender med både asurblått hav og kritthvite palmestrender. I virkeligheten finder man ikke lignende strender særlig mange steder i verden. Det er også her vi finner landets beste resorts – typisk all inclusive. Varadero tilbyr også varierte vannsportsaktiviteter og restauranter. Den nest største attraksjon er nok Varadero Delfinarium, hvor du kan se et imponerende og minneverdig delfin show. Du kan også besøke Josone Park, som er en glimrende bypark med vandrestier – eller hva med et stopp på Museo Municipal Varadero, som er både billig og inspirerende? Golfspillere kan gå en runde på Varadero Golf Club med det utrolige klubbhus Xanadu Mansion, som er et populært stopp på mange Varadero turer. Hvis du elsker utendørs aktiviteter, kan du utforske Varadero Ecological Park. Så er der mer enn bare de utrolige strender.Varadero ligger ca. 140 km øst for Havana

Overnatting i Varadero på 4 stjerners hotell (All inclusive).

Dag 9 | varadero 

Afslapning i Varadero

Dagen er fri til avslapning på den deilige strand.

Overnatting i Varadero på 4 stjerners hotell (All inclusive).

Dag 10 | Varadero - havana 

Afrejse fra Havana

Formiddagen er fri til egen disposisjon. Etter lunsj på hotellet kjører vi til Havanas lufthavn og begynner hjemrejsen.

Dag 11 | Norge |

Hjemkomst til Oslo

Ved lunsjtid lander vi i Oslo med kofferten full av skjønne opplevelser. En deilig reise er slutt.

 

Med hensyn til våre vedtekter og begrensninger i turens lengde er dette et arrangement hvor oppgjør foretas direkte til reisebyrå - Neptun Øst organiserer turen, men arrangør er Svane Rejser (Dansk reisebyrå, medlem av dansk reisegarantifond).

Neptun Øst kontaktperson - Gro Rossebø

Påmelding stengt