India 7

Tur til fantastiske India – tidlig 2018

Vi er tidlig ute med å lodde interessen for en tur til India. Turen blir på 13 dager og er ikke tillatt i Neptun regi – derfor ingen sponsing. Til gjengjeld får vi  hyggelige kollegaer å reise med.

Turen kan se omtrent slikt ut.  Her er bare utklipp av ett spennende program. Det viktigste er Taj Mahal, Amber fort, lokal mat, spennende opplevelser, markeder, lukter og inntrykk. Turen avsluttes med en komfortabel husbåt-tur i vakre Kerala i syd.

Påmeldingen er ikke bindende, men om du er interessert meld interessen innen 31/12 2016

Dersom vi får over 20 personer pr tur vil vi sette i gang å arrangere turene. Dersom færre interesserte vil det bli tur 2 og 3 som antakelig blir arrangert. Vi dekker alle skift der også, men skift 5 og skift 2 må reise hjem tidlig i sin arbeidsuke for å kunne delta. Skift 3 og 6 må ha skiftedag onsdag eller senere. Ser for meg at noen må forskyve skiftene litt , men det er god tid til planlegging.

 

Kartet viser turene frem til Jaipur. Derfra går det fly – forhåpentligvis i rett linje (!) til  Kochi og Kerala.

 

Tur 1: Onsdag 3/1-2018 -  tirsdag 16/1 – 2018

Tur 2 Onsdag 17/1-2018 – tirsdag 30/1 – 2018

Tur 3: tirsdag 7/2 – 2018 – tirsdag 20/2 - 2018

 

Dag 1: Avgang fra Gardermoen til Dehli – med overnatting.

Dag 2 :Sightseeing i  ’New Delhi’ og ’Old Delhi’ med besøk i diverse severdigheter og ett fargerikt marked. Dehli er Indias nest største storbyområde – etter Mumbai 


Dag 3:  Dehli til Agra med overnatting der.  Deretter transport til Agra (ca. 205 kilometer). Resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 4: Agra  med overnatting. Besøk på det berømte Mogul-monumentet, Taj Mahal som ble bygd av herskeren Shah Jahan til minne om sin kone Mumtaz Mahal, ”kvinnen av Taj”. Taj Mahal blir beskrevet som det mest eksklusive byggverket som har blitt bygd for kjærlighet. Besøker også Red Fort som ligger i hjertet av byen, og som ble bygd fra 1563 til 1573.

Dag 5: Agra til Jaipur  med overnatting. Etter frokost blir det transport til Jaipur (ca. 186 kilometer) med besøk  til  Fatehpur Sikri – ett  spennende byggverk fra det 16. århundre. 

Dag 6: Jaipur  med overnatting. Her ser vi Amber Fort og kanskje elefantriding til hovedporten. Spennende besøk til  ”Pink City” med City Palace, som tilhørerer Maharajaen. Mange antikviteter tilhørende den regjerende familien finner du her. Til slutt besøkes i Jantar Mantar, som er det største steinobservatoriet i verden samt ett farkerikt marked.


Dag 7: Jaipur / Cochin  overnatting. Transport  til flyplassen for fly til Cochin. Her kan dere oppleve litt av byen på egenhånd på ettermiddagen. Byen ligger 10 grader nord for ekvator. Desember til februar har litt tørrere og litt mer behagelig klima enn resten av året.

Dag 8: Cochin  med overnatting . Morgenutflukt  i Cochin som er en av Indias mest fascinerende byer beliggende langs Sør-Indias kyst. Gamlebyen er over 1 000 år gammel, og reflekterer en kulturell bakgrunn fra Portugal, Nederland og England. Besøk i Dutch Palace som er et imponerende fort med elegante bygninger og interessante samlinger. Middag og kansjkje en danse forestilling på kvelden.

Dag 9: Cochin / Alleppey  transport til husbåten, også kjent som Kettuvallam. Gjør dere klare for en uforglemmelig tur på overnattingcruise i Keralas vakre kanaler. Båten vil cruise til solnedgangen før båten ankrer for natten. Husbåtene har et unikt design med bruk av lokale materialer som bambusstenger, kokosfibertau og bambusmatter. Husbåtene ble tidligere brukt til å frakte ris. Vannkalene i Kerala spiller en viktig rolle i delstatens økonomi og knytter de avsidesliggende landsbyene og øyene med fastlandet. Båten har blant annet en privat balkong med komfortable stoler. Rommene er godt utstyrt med eget bad og air-condition. I tillegg har båten et fullt utstyrt kjøkken og en personlig og erfaren kokk til å forberede delige sjømattsretter. Dette er deres sjanse til å plukke opp noen fantastiske matoppskrifter!


Dag 10: Alleppey / f.eks Varkala med overnatting .  Gå i land etter en god natt søvn på husbåt og deretter transport til Varkala.. Resten av dagen til fri disposisjon. Verkala har fantastiske hvite strender og er regnet som en av Indias beste steder for hvite strender.


Dag 11 - 12: Varkala  med overnattinger  Dagene til fri disposisjon for sol og bad.


Dag 13: Varkala / Hjemreise
Frokost og transport fra hotellet til flyplassen for avreise til Norge.

 

Pris for denne turen vil bli +/- 20.000 NOK - med det meste inkludert (per person i dobbeltrom) - enkeltromstillegg ca 6000 NOK

Ansvarlig for denne turen er Ann Kristin - kontaktes på annkristin"krøllalfa"neptunost.com

 

 India 5

 06 11 2016 17 39 56