Velkommen til Rjukan og Marispelet i helgen 24-27 juli,

samt tur til Kalhovd turisthytte med sykkel eller bil

Marispelet

Vi har fått tak i 16 billetter til spelet. og kombinerer med en tur på fjellet.

Vi har leid sykler på G-sport på Rjukan og siden det er 3 mil sykkeltur inn til Kalhovd anbefales det at sykkelturen begynner tidlig på dagen fredag 24/7. Kl. 11 kan være felles starttid for de som rekker det, ellers så er turen til Kalhovd godt skiltet, og Krossobanen går hele tiden. Det er mulig å kjøre inn med bil, for de som heller ønsker det.

Parkering for første døgnet og sykkelleie kan gjøres på G.sport/Rjukan Gjestegård (nabobygg) evt bak Kiwi.

Krosso 

Ta Krossobanen opp til fjellet og sykle derfra inn til Kalhovd turisthytte.

Der har vi booket dobbeltrom til alle og vi spiser felles 3-retters middag.

Neste dag er det frokost, smøring av lunsjpakker, termos og sykkeltur tilbake. På toppen av Krossobanen er det en kafe om man ønsker kaffe/lunsj der.

Deretter går turen til Rjukan gjestegård som skal ha hyggelige rom. De har ingen restaurant, kun frokost, men vi planlegger middag på Kino-kroa (som åpner til sommeren) eller kina-restaurant.

Deretter går turen med buss til Marispelet som starter kl. 21:00 og buss tilbake.

Krossobanen er Nord-Europas første totausbane. Den ble bygget i 1928 og gitt som en gave fra Norsk Hydro til innbyggerne på Rjukan, slik at de skulle kunne komme seg opp i sola i vinterhalvåret. Nedre stasjon har stor parkeringsplass. Herfra fraktes passasjerene opp til en høyde av 886 m.o.h. 

Kalhovd Turisthytte

Kalhovd ligger vakkert til ved Kalhovdfjorden øst på Hardangervidda, og er en naturlig inngangsport til Hardangervidda.

Det er bilvei helt frem om sommeren. Kalhovd er et populært reisemål for sykkelturister, som gjerne tar Krossobanen opp fra Rjukan og derfra 3 mil på sykkelen inn til Kalhovd for overnatting og en bedre middag. Maten på Kalhovd er laget fra bunnen av, med sjel og omtanke. Middagen er dagens høydepunkt og serveres klokka 1900. Frokost serveres mellom klokka 0800-0930.

 

SLIK KOMMER DU DEG TIL KALHOVD

Med bil fra Oslo: Det tar ca. 3 timer fra Oslo til Kalhovd. Kjør E18 til Drammen. Der tar du av på E134 til Kongsberg der du følger skilt mot Rjukan. Ca. 15 kilometer før du kommer til Rjukan ser du skilt mot Austbygde. Følg dette skiltet. Etter ca 1 mil kommer du til Atrå. Her finner du skilt til Kalhovd og Steinsbøle. Fra Atrå er det drøyt 3 mil. Ved begynnelsen av Kalhovdfjorden finner du Kalhovd Turisthytte. Turen fra Atrå til Kalhovd tar ca. 45 minutter fordi veien er dårlig.

Med bil fra Skien: Det tar ca. 3 timer fra Skien til Kalhovd. Kjør til Notodden og følg E134 mot Seljord. Etter ca. 20 kilometer ser du skiltet mot Rjukan som du skal følge. Ca 15 kilometer før du kommer til Rjukan ser du skilt mot Austbygde. Deretter samme veibeskrivelse som over.

Det er Kafe på toppen av Krossobanen for en kaffe/lunsj før man reiser ned

Vi leverer sykkel på Rjukan Gjestegård når vi kommer ned.

Vi sjekker inn på Rjukan Gjestegård sentralt i sentrum og deretter middag på en restaurant i nærheten før turen går med buss til Marispelet.

Rjukan gjestegård :

Birkelandsgt.2
3660 Rjukan

www.rjukangjestegard.no

Påmelding 

Frist er 15 Mai 

Vi forbeholder oss retten til å kansellere ved for få påmeldte og blir det for mange må vi foreta loddtrekning etter påmeldingsfristens utløp

 

Pris per person 1950, og dekker følgende:

               

Biletter Spelet med buss fra sentrum og retur

         

Sykkelleie

                 

Krossobanen med sykkel

             

Overnatting Kalhovd turisthytte med 3 retters middag, sengetøy, håndklede, frokost, niste og termos

 

Overnatting Rjukan Gjestegård med frokost

         

Middag på en nærliggende restaurant

           
                   

For de som ikke skal sykle og da heller ikke ha Krossobanen er prisen per person 1550,-

   
                   

For de som kun skal ha billetter til spelet (blir tildelt billetter etter at weekenden er booket) er prisen 325,-

Ansvarlig for turen Ann Kristin Fon (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

92407004